Sık Sorulan Sorular

Bir danışanla ayda kaç görüşme yapıyorsunuz?

Görüşme sıklığı kişinin ihtiyacına göre şekillenir ve seansta birlikte karar verdiğimiz bir durumdur. Fakat genellikle en az 2 haftada 1, en fazla da haftada 1 sıklığında görüşmeler planlanır. Koruma döneminde ise önce 3 haftada 1, daha sonra da ayda bir görüşme planlayarak yavaş yavaş benimle olan kontrol bağınızı koparırız ve bu süreçte kendi kendinize kontrol sistemi geliştirmenize yardımcı olurum.

Online diyette ise görüşme sıklığının motivasyon açısından haftada 1 olması en uygunudur. Yine de paket çeşitliliği mevcuttur. İhtiyacınıza göre tercih yapabilirsiniz. (Online diyet hizmetinin detaylarını Hizmetlerimiz Online Diyet bağlantısından bulabilirsiniz)

Emzirme danışmanlığında ise durum daha farklı. Annenin ve bebeğin ihtiyacına ve durumlarının önemine göre görüşme sıklığı çok daha fazla olabiliyor.

Görüşmelerin içeriği nedir? Görüşmeler kaç saat/dk sürer?

Görüşmelerimizde beslenme durumunuz, diyet uyumunuz, sağlık sorunlarınız, kan tahlili sonuçlarınız, yaşam alışkanlıklarınız ve kültürünüzün beslenmenize yansıması değerlendirilir. Yüz yüze görüşmelerde Tanita & Tartı Perfecto Vücut Analiz Cihazı ile kilonuz, yağ ve kas kitleniz, ödem durumunuz, metabolizma yaşınız ve iç organ çevresi yağlanmanız ölçülür. Online görüşmelerde ise göğüs, bel ve kalça çevreniz ve ev tartısı sonucunuz ile yola çıkarız. Tüm bu verilerin sonucunda diyetinizi oluşturur veya var olan diyetinizi düzenlerim. Varsa sorularınızı konuşuruz ve beslenme eğitimi veririm.

Görüşme süresi ilk seansta 45 dakika- 1 saati bulabilirken, sonraki senaslarda 20 dk civarında seyretmektedir.

Zayıflarken spor da yapmak zorunda mıyım?

Sağlıklı yaşamın temelinde hem doğru beslenmek hem de fiziksel olarak aktif olmak birlikte yatar. Zayıflama sürecinizdeki değişkenlere bağlı olmakla birlikte, genelde diyet yaparken bir noktada herhangi bir fiziksel aktiviteye de başlamak size her anlamda fayda sağlayacaktır.

Diyetle bölgesel zayıflama mümkün müdür?
Ne yazık ki diyet yaparak yalnızca bölgesel bir incelme sağlamak mümkün değildir. Kilo kaybederken genetik olarak ilk hangi bölgeden vermeye yatkınsanız o bölgede incelmeyi fark edecek, daha sonra zayıflamaya devam ettikçe tüm vücudunuzun incelmeye başladığını göreceksiniz. Karın çevresi yağlanmasını önleyen bir takım besinler var olsa da, tek bir bölge için özel bir toparlanma ihtiyacında iseniz, mutlaka sporla desteklemeniz gerekecektir.
Nasıl hızlı kilo veririm?
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, hızlı kilo verme isteği bütünüyle sağlığa aykırı bir istektir. Hızla kilo verme isteği, sonucunda aç bırakan şok diyetler ve/veya güvenilir olmayan ürünleri kullanma gibi tehlikeli zayıflama yöntemlerine başvurmanıza sebep olacaktır. Zayıflama sürecine girmeden önce bu sürecin beslenme alışkanlıklarınızı değiştirecek ve ömür boyu sağlık ve mutlulukla yaşamanızı sağlayacak sabır gerektiren bir süreç olduğunu kabul etmeniz gerekir. Kısa vadeli ve hızlı sonuç almaya yönelik beklentilerle yapılan diyetler istenilen ağırlık kaybını sağlasa da, sonrasında kaybedilen kiloların hızla alınmasına ve sorunlara yol açacaktır. Diyette süreklilik ve sürdürülebilirlik sizi başarıya götürecek tek anahtardır.
Duygusal açlığımın nasıl önüne geçebilirim?

Besin seçiminizi yaparken duygularınıza fazlaca kulak veriyor olabilirsiniz. Yemekler insana güven verir, tükettiğiniz zaman nasıl hissedeceğinizi her zaman bilirsiniz, bu doğru. Fakat yalnızca geçici çözüm getirdiğini unutmamak gerekir. Aynı zamanda bir sorun yaşadığınızda ve stres altında olduğunuzda bir besini tüketerek esas sıkıntınızı bastırıp kendinize yepyeni ve daha büyük bir sorun yaratıyor da olabilirsiniz. Tercih ettiğiniz bu besin yüksek kalorili olmak zorunda değil, bir marul dahi yiyor olsanız, stresle baş etmede yanlış bir yöntem tercih ediyorsunuz demektir. Tüm bunlara çözümü beraber bulabiliriz.

Hamileyken zayıflama diyeti yapabilir miyim?

Tabii ki. Gebeliğe yüksek kilo ile başlayan kadınlar için sağlıklı bir doğum sürecine girilebilmesi adına bir uzman kontrolünde ilk 3-4 ay zayıflama diyeti uygulanabilir. Fakat kesinlikle kendi bulduğunuz kısıtlı diyetleri, internet listelerini, şok diyetleri uygulamamalısınız. İlk 3-4 ay sonrasında, kilonuz halen yüksek ise ağırlık kazanımını minimal düzeyde tutmayı sağlayacak bir beslenme programı ile bebeğin gelişimi ve büyümesi sağlanırken, size ait yağ dokularının artmaması hedeflenip süreç kontrol altında tutulabilir.

Emzirirken zayıflama diyeti yapabilir miyim?
Emzirmek zaten başlı başına annenin ağırlık kaybetmesini sağlayan bir durumdur. Bu nedenle sağlıksız ve aşırı beslenmeden kaçınarak emzirme döneminde kilo verebilirsiniz. Fakat emzirme esnasında hızlı kilo vermek için yapılan gereksiz kalori kısıtlaması, süt arzını etkilemese de uzun vadede sütünüzün kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle kilonuzla ilgili kaygınız varsa bu dönemde zayıflamaya yönelik girişimde tek başınıza davranmayınız. Mutlaka beraber yol alalım.
Bir türlü kilo alamıyorum, ne yapmalıyım? Bu konuda da yardımcı oluyor musunuz?
Kilo almaya çalışmak çoğunlukla vermeye çalışmaktan daha zordur. Çünkü bedenin kapasitesi zorlanır. Fakat en başta altta yatan nedeni bilmek çok önemlidir. Neden bulunduktan sonra doğru bir beslenme programıyla yola çıkmak sizi çözüme ulaştıracaktır.